";

נדרשת תכנית ממשלתית להעברת מזון מבוזבז לנזקקים (דה מרקר, 2016)

בישראל נזרקים מדי שנה מוצרי מזון ראויים למאכל בסכום ענק של כ-20 מיליארד שקלים. מנגד, כ-19% מאוכלוסיית ישראל, קרוב לשני מיליון איש, חיים באי ביטחון תזונתי, מחציתם באי ביטחון תזונתי ניכר, לפי הביטוח הלאומי. כלומר, אין להם אפשרות לרכוש את מלוא סל המזון הבסיסי הנדרש לקיומם.

למרות שנושא בזבוז המזון עלה לכותרות בשנים האחרונות בהקשרים של עוני ויוקר המחיה, אף ממשלה לא יזמה מהלך כולל להעברת המזון המבוזבז לאוכלוסיות החלשות, מה שיכול היה לתרום משמעותית לצמצום העוני והפערים בחברה.

לקריאת הכתבה

סגור לתגובות.